APK voor je algemene voorwaarden.

APK voor je algemene voorwaarden

APK voor je algemene voorwaarden 

APK voor je algemene voorwaarden. De algemene voorwaarden vormen voor veel ondernemers een ondergeschoven kindje. Het lijkt een beetje op een bijsluiter/handleiding van die nieuwe flatscreen waar we pas een beroep op doen als deze tv een foutmelding geeft. Hardop zeggend:¬†‘Normaal gesproken doet hij het altijd?!”. Uiteindelijk ben je dan wel helemaal blij dat je de handleiding van de stoffige vliering hebt gevonden en het moment van verlossing nabij is als de tv het gewoon weer doet. Eureka! Want met het beeld op zwart en niet kunnen bingen klinkt anno 2023 als een horror- avond.

Wij begrijpen dat het in de meeste gevallen gewoon goed gaat (metaforisch: de tv staat aan en doet wat hij moet doen). Wij zijn geen waarzeggers… maar vroeg of laat komt er helaas een situatie waarin het reuze handig is om een complete en actuele voorwaarden in je bezit te hebben omdat er een geschil is ontstaan over jouw geleverde dienst of product. Alleen met woorden ga je het als ondernemer niet redden. Met andere woorden… de tv blijft op zwart.
We kunnen hierbij allemaal voorbeelden geven of moeilijke woorden gebruiken zoals contractueel is vastgelegd, clausules, wanbetaling etc. Waar het vooral op neer komt: Hoe duidelijk en actueel zijn jouw algemene voorwaarden? Een handleiding van een tv uit 2001 zorgt er immers ook niet voor dat de tv uit 2022 weer aangaat. Algemene voorwaarden kunnen ook ‘over de datum zijn’. Niet erg handig als je als ondernemer sterk wilt staan in een conflictsituatie.
Doe van tijd tot tijd de APK voor je algemene voorwaarden. Voorkomt een hoop ellende en je kan er weer even mee vooruit;)
Nieuwsgierig wat onze APK voor je algemene voorwaarden voor jou als ondernemer kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden!

Afbeelding: Image by rawpixel.com on Freepik