Hoe financieel gezond ben jij?

Hoe financieel gezond ben jij?

Hoe financieel gezond ben jij?

Hoe financieel gezond ben jij? Je hoeft geen Dagobert Duck te heten of te kunnen pootjebaden in het geld om financieel gezond te zijn. Financieel gezond wil eigenlijk zeggen dat je met jouw inkomsten rond kunt komen zonder dat je in de knel komt of je zorgen hoeft te maken en dat je zelfs nog een beetje geld overhoudt.

2022 was voor veel mensen op financieel gebied een pittig jaar. Natuurlijk zijn er ook genoeg mensen geweest die met hun vaste contracten van hun energieleveranciers zaten te wapperen alsof ze de loterij hadden gewonnen. Jaloersmakend vond ik dat! Voor veel mensen (waaronder ikzelf) met variabele contracten, een-better-luck-next-time momentje. Een verdrievoudiging van mijn energierekening was het gevolg. Een flinke domper (understatement!). Maar goed we laten ons niet kisten en daar zat ik op de bank met zoveel lagen kleding aan, dat de gemiddelde Eskimo onder de indruk zou zijn. Zoals onze grootouders zouden zeggen: ‘Je moet de tering naar de nering zetten’. Dat is dan ook wat ik gedaan heb. De steeds duurdere boodschappen, i.c.m. de stijgende vaste lasten… zorgde ervoor dat ik inventief werd. Waar kan ik op bezuinigen? Heb ik echt drie verschillende streamingsdiensten nodig? Ik nam mijn eigen uitgaven dan ook kritisch onder de loep (het eerste verdiend).  Ik keek kritisch naar de aanbiedingen van diverse supermarkten etc. Overstappen van andere aanbieders (energie/ telefonie etc.) kan lonend zijn. Daarnaast had ik nog wat kleding liggen die ik al een paar jaar niet meer had gedragen. Ook maar gewoon verkopen (extra geld). Er zijn verschillende marktplaatsen waar jij jouw kleding.meubels e.d. kunt verkopen.

Lees hier: ‘Op deze zaken kun je besparen in 2023’. 

Financiële gezondheidscheck Nibud

Hoe financieel gezond ben jij? Het Nibud roept mensen op om te checken hoe het met hun financiële gezondheid staat en heeft daarvoor samen met Deloitte en Universiteit Leiden de FinanciëleGezondheidsCheck ontwikkeld. Een snelle test van 15 vragen, die wetenschappelijk is onderbouwd en waarmee mensen een beeld krijgen van hun financiële gezondheid.

Inventief en creatief

We willen niet beweren dat we de Hans Kazan van de besparingen zijn (rekeningen wegtoveren kunnen we niet) maar gelukkig kunnen wij hierbij vertellen dat we genoeg ervaring en expertise hebben op het gebied van besparing en bezuinigen. Is de maand te lang en jouw salaris te kort? Wil jij weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Op naar een financieel gezond leven!

Bron: Nibud.nl; Afbeelding:Image by Freepik