Incassobureaus is here to the rescue.

Incassobureau is here to the rescue

Incassobureau is here to the rescue

Incassobureau is here to the rescue. Vol goede moed zit je op maandag achter jouw laptop. Je hebt vòòr het weekend alle facturen de deur uitgedaan en verwachtingsvol kijk je naar jouw scherm. Een aantal betalingen druppelen zelfs al binnen. Je zit het inkomende bedrag omhoog te kijken maar helaas het blijft summier… Tot jouw grote spijt zijn er zelfs op vrijdag nog steeds veel openstaande facturen. Je bent alweer een week verder…

Wat een gezeur met deze debiteur

Je hebt een dienst, product of service verleend, maar je bent hier (nog steeds niet) voor betaald. Als je kon leven van de lucht dan had je het erbij gelaten. Maar helaas… De technologie is nog niet zover dat dit mogelijk is. Die ene debiteur die niet betaalde, daar kon je nog wel tegen. Maar inmiddels zijn er meerdere wanbetalers en zie je door de uhhhhh aanmaningen het bos niet meer. Je kan als ondernemer op jouw kop gaan staan, ondanks diverse inspanningen is er geen gehoor gegeven aan het zoveelste betaalverzoek. Het is om radeloos van te worden.
Voor veel ondernemers een doorn in het oog. Die niet-betalers of de-veel-te-laat-betalers, en de ik-heb-altijd-een-goed-excuus-om-niet-te-betalen-betalers. Als je maar voldoende klanten hebt die onder bovenstaande noemers vallen, dan kan hier heel veel tijd en energie (dus geld) in gaan zitten. Dit zorgt voor de nodige stress en vermoeidheid. Je moet het een beetje zien als die ene app die op de achtergrond zoveel energie vreet, dat de batterij van jouw telefoon iedere keer weer leeg is. Zorg dat een debiteur niet jouw batterijvreter wordt.

Waarom ga je niet over tot actie? 

‘Ja, dat zouden wij nou eigenlijk oprecht willen weten? Wat houdt je tegen?’ Als ondernemer ervaar je wellicht een drempel om de vordering uit handen te geven en heb je het gevoel dat de relatie met de klant in het geding is. Je wilt het graag zelf oplossen. Volkomen te begrijpen en nobel, echter wanneer dit meer tijd en energie kost dan het oplevert (vuistregel) dan is het tijd om dit te gaan uitbesteden. De kracht is immers ook om iets uit te besteden wanneer de andere partij hierin meer ervaren is en dus succesvol is. Het is niet voor niets dan bedrijven vaak meerdere mensen in dienst hebben, de ene persoon is qua marketing het beste onderlegd en de andere juist weer op de financiële afdeling.
Er zijn heel veel psychologische invalshoeken waarom mensen niet betalen. De huidige tijd waarin we leven en de crisissen die elkaar sneller opvolgen dan de gemiddelde weeromslag… zorgen ervoor dat steeds meer mensen (lees klanten) in zwaarder weer verkeren. Met andere woorden, ze hebben het financieel zwaar. Ook wel: de maand te lang en het salaris te kort fenomeen. Begrip is absoluut een pré, de meeste mensen deugen en hebben de intentie om te betalen.  Helaas lukt het hen niet altijd. Dit betekent echter niet dat je als Moeder Theresa te werk hoeft te gaan. Zorg ervoor dat dit geen never-ending-story wordt en grijp tijdig in. Zoek naar een oplossing en schakel een goed incassobureau (Lees: Exacto incasso;) in. Onder het mom: vreemde ogen dwingen. Wij nemen de zorgen uit handen zodat jouw batterij lekker vol blijft en jij niet op spaarstand hoeft;)
Lees hier: ‘Incasso in tijden van economische onzekerheid’.

Exacto-incasso formule

Wij zijn er sterk van overtuigd dat tijdig ingrijpen de sleutel is… Wij horen regelmatig van ondernemers dat ze hadden gewild dat ze ons sneller hadden ingeschakeld. Met onze jarenlange ervaring hanteren wij een duidelijke procedure en weten we hoe we de debiteur het beste kunnen bewegen (zachte dwang) om tot betaling over te gaan. Zodat jij je bezig kunt houden met jouw dienst, service of product en met een volgeladen batterij.
Incassobureau is here to the rescue. Wij maken van jouw niet-betaler een wel-betaler. Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of schrijf je meteen in!
Bron: Afbeelding: Image by yanalya on Freepik