Maak van scheiden geen lijden

Maak van scheiden geen lijden

Maak van scheiden geen lijden

Maak van scheiden geen lijden. Mogelijk gaan jouw wenkbrauwen hier even van omhoog staan. Er zijn immers genoeg verhalen van (v)echtscheidingen die helaas geen happy end kennen en waarbij het lijden jarenlang kan doorsudderen. Alleen met tussenkomst van een rechter valt er nog enige eer te behalen. Scheiden is nooit leuk en men had het liever anders gezien, maar soms is uit elkaar gaan beter dan bij elkaar blijven.

‘CD van jou CD van mij…’

Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt, vaak na vele lijmpogingen, nog een keer proberen, uitstellen etc. en het hoge woord is eruit: ‘We gaan scheiden”. Dan komt er enorm veel op je af. Inboedelverdeling (Acda & de Munnink zong niet voor niets: ‘CD van jou CD voor mij, maar gekregen van mijn moeder, VAN MIJN MOEDER, dus van mij’), gedeelde voogdij, afspraken maken en vastleggen etc.

Het is wel over maar nog niet voorbij

Wanneer er geen kinderen in het spel zijn is een scheiding doorgaans makkelijker te beëindigen dan wanneer er wel kinderen in het spel zijn. Voordat je een dergelijke verbintenis met elkaar bent aangegaan, heb je vaak al afspraken gemaakt over de verdeling van bezittingen e.d. Alles wat nauwgezet op papier is gezet, is dan mooi meegenomen. Wanneer alle partijen zich hieraan houden, dan is dit als de kers op de taart, de piek op de kerstboom etc.. Afijn je begrijpt wat ik bedoel.

Lees hier ons bericht over de dag van de echtscheiding.

‘Leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker’

Toen jullie eenmaal de keuze hadden gemaakt voor een leven samen (hetzij in de vorm van trouwen) waren jullie betrokken en dedicated. Deze elementen zijn ook belangrijk bij een soepele scheiding. De slogan van de belastingdienst: ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’ is op scheiden dan ook volledig van toepassing’.  Een scheiding leidt tot verandering maar hoeft niet tot lijden te veranderen (een doordenker he!).  Naast het emotionele aspect en alle veranderingen die gaan komen is het essentieel om duidelijke afspraken met elkaar te maken en deze vast te leggen. Is er een convenant opgesteld en wordt deze (niet) nageleefd? Ook dan kunnen wij jou juridisch bijstaan. Twijfel je over bepaalde afwikkelingen, dan ben je eveneens bij ons aan het juiste adres. Wij zijn overigens niet alleen juridisch onderlegd maar ook ervaringsdeskundige op het gebied van scheiden en hoe je het niet-moet-willen-doen! Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Wij bieden een luisterend oor en hebben jarenlange ervaring in dit (battle)field;)

Bron: Rechtennieuws.nl, Afbeelding:Image by gpointstudio on Freepik