Waar wacht je nog op?

Waar wacht je nog op?

Waar wacht je nog op? 

Waar wacht je nog op? We horen regelmatig van ondernemers dat ze nog een-laatste-poging-wagen voordat ze een incassobureau in de arm nemen. Onder het motto: ‘Ik doe het toch liever zel-luf’ blijft het een kat en muisspel tussen debiteur en crediteur. Er zijn altijd genoeg redenen te bedenken waarom een betaling uitblijft voor een dienst of product dat wel is geleverd. Wij zijn eigenlijk vooral op zoek naar die ene reden om juist wel te betalen.

De niet-betalers

Als je onze artikelen leest, dan weet je wellicht dat we al vaker hebben geschreven over de verschillende soorten niet-betalers. Van de bekende smoezen: ‘Mijn pinpas was geblokkeerd, dus ik kon niets meer’ tot aan, en-deze-blinkt-echt-uit-in-originaliteit: “Excuses voor het niet betalen, dit komt omdat ik een trans-financieel ben, een rijk persoon in het lichaam van een arm iemand’.  Wij blijven het toch een wonderlijk fenomeen vinden dat mensen iets aanschaffen of een dienst afnemen terwijl dat hun portemonnee zo leeg is als het gemiddelde schap bij de Albert Heijn tijdens de loonstaking. Wat je niet hebt, kun je ook niet uitgeven toch?

Gokkast

Ja zul je wellicht verzuchten… als het zo gemakkelijk was? Mensen zijn hardleers. Dat is een van de redenen dat gokken zo verslavend werkt. Je kan 100 keer iets in een gokkast gooien zonder er iets uit te halen, als je ooit een keer prijs hebt gehad (beloning) dan blijf je aan die ene keer denken en zal je nog wel een keer in de prijzen vallen, toch? Zo werkt het ook in het brein bij de aanschaf van spullen. Niets is fijner dan iets aan te schaffen wanneer je even niet zo lekker in je vel zit. Vanwege de directe behoefte bevrediging die anno 2023 welig tiert, is niets zo aanlokkelijk dan die nieuwste smartphone aan te schaffen (je moet immers wel bij blijven nietwaar) dan te denken aan de lange termijn…kan ik dit uberhaupt wel betalen? Zo heb je mensen die eerst iets zeggen en dan pas nadenken nadat ze het hebben gezegd. Als consument bestaat dit type ook. Eerst iets kopen en daarna pas bedenken of het eigenlijk wel kan.

Voorkom onbetaalde facturen

Waar wacht je nog op? Maak van jouw klant geen gokkast, waar je maar tijd en energie in blijft gooien, terwijl er niets uitkomt. Als incassobureau weten wij wel hoe we in een keer prijs kunnen hebben en we zullen dit dan ook stapsgewijs en altijd in nauwe overleg met jou ondernemen. Wij zorgen ervoor dat de debiteur wel betaalt en wij doen dit middels aanmaningen, betalingsregelingen en dagvaardingen. Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden!

Lees hier: ‘Wanneer schakel je een incassobureau in?’. 

Afbeelding: Image by lookstudio on Freepik