Lenen, rood staan en kopen op krediet wordt mogelijk duurder

Lenen, rood staan en kopen op krediet wordt mogelijk duurder

Lenen, rood staan en kopen op krediet wordt mogelijk duurder

Van lenen komt wenen, van ruilen komt huilen, van kopen op krediet komt verdriet… Enfin zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Je begrijpt de strekking. Wij kunnen ons er echt wel iets bij voorstellen dat je er soms nou eenmaal niet aan ontkomt… Dat je wasmachine kapot gaat en dat dit net even niet goed uitkomt (doet het uiteraard nooit). Dat rood staan ook risico’s met zich meebrengt weten we… Je start dan eigenlijk al in de min voordat de maand is begonnen, je betaalt er rente over… Rood staan komt je soms duur te staan.

Bezint eer gij begint

Op NU.nl lezen wij het volgende:

Wie vanaf volgende maand een lening afsluit, gaat mogelijk meer rente betalen. Ook ben je wellicht meer geld kwijt aan rood staan en kopen op afbetaling. Oorzaak is dat de maximaal toegestane rente omhooggaat. Dat heeft het ministerie van Financiën besloten.

De maximale kredietvergoeding stijgt van 12 naar 14 procent. Dit percentage geldt onder meer voor zogeheten consumptieve kredieten. Dat zijn leningen die je kunt afsluiten om bijvoorbeeld een auto te kopen.

Verder kan het zijn dat je meer moet betalen als je een negatief saldo op je bankrekening hebt. Ook als je iets bij een winkel op afbetaling koopt, ben je volgende maand mogelijk meer kwijt.

De maximale kredietvergoeding stijgt doordat de Europese Centrale Bank (ECB) de laatste tijd de rente voor banken een aantal keren heeft opgeschroefd. De ECB doet dit in strijd tegen de inflatie. De maximale kredietvergoeding hangt hiermee samen en stijgt daarom mee.

Voorkomen is beter dan genezen

Eerder schreven wij al over het feit dat inzicht in jouw financiën en grote uitgaven een pré is om niet in de problemen te geraken. Bij Exacto incasso weten wij uit eigen ervaring hoe het is om op de kleintjes te letten. Je hoeft niet gierig te zijn om af en toe zuinig aan te doen. Een spreekwoord luidt dan ook: ‘zuinigheid met vleit bouwt huizen als kastelen’. We hoeven echt niet allemaal Peter Gillis te heten en massa is kassa te hebben om toch een stukje maand over te houden. Met creativiteit, inzicht en ervaring komen we echt een heel eind. Wegtoveren kunnen we de rekeningen niet en we kunnen ook geen stukje salaris er bij bedenken maar wellicht kom je wel in aanmerking voor bepaalde subsidies en toeslagen waar jij nog niet van afweet. Financiële zorgen over morgen? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met op en informeer naar de mogelijkheden!

Bron: Nu.nl; Afbeelding:Image by frimufilms on Freepik