Rechtzaak beginnen tegen een particulier of een bedrijf

Rechtzaak beginnen tegen een particulier of een bedrijf

Rechtzaak beginnen tegen een particulier of een bedrijf

Rechtzaak beginnen tegen een particulier of een bedrijf. Wilt u een rechtzaak starten, dan kan Exacto incasso u juridisch bijstaan. Indien dit binnen onze expertise valt en dit kantonzaken zijn, kunnen wij u tegen een scherp tarief (lager dan de advocaatkosten) bijstaan. Dit scheelt voor u de nodige kosten en doet niets af aan de kwaliteit en kennis. Mocht het een rechtbankzaak zijn of een zaak buiten onze expertise kunnen wij de zaak voor u opstarten in samenwerking met de aangesloten advocaten en gerechtsdeurwaarders.

Mensen gaan om verschillende redenen naar de rechter. Het kan zijn dat u naar de rechter moet omdat u een , verzoekschrift of  heeft ontvangen of wilt laten uitbrengen. Mogelijk wilt u via de rechter een conflict oplossen.

Heeft u een conflict over bijvoorbeeld geld of overlast? En komt u er samen niet uit? U kunt dit oplossen via de rechter.

Er zijn diverse soorten procedures, waarvan wij er twee uitlichten, Deze vinden plaats bij de rechtbank. De rechtbank is opgesplitst voor Kantonzaken of rechtbankzaken (Civiele zaken). Bij de kantonzaken heeft u te maken met een kantonrechter. Bij Rechtbankzaken heeft u te maken met een civiele rechter.

Kantonrechter

Heeft u een conflict over:

  • een geldbedrag tot en met € 25.000
  • arbeid, huur, consumentenkoop en consumentenkrediet (elk soort eis en geldbedrag)

De kantonrechter behandelt uw conflict. Hiervoor kunnen wij u als gemachtigde bijstaan. Mocht u zelfstandig willen procederen, maar heeft u hulp nodig bij het opstellen van een dagvaarding, nemen wij graag het werk voor u uit handen.

Civiele rechter

Heeft u een conflict over:

  • een geldbedrag van meer dan € 25.000
  • iets dat niet in geld uit te drukken is? Bijvoorbeeld het wel of niet bestaan van een overeenkomst. Of overlast van bijvoorbeeld geluid.

De civiele rechter behandelt uw conflict. U moet een advocaat inschakelen. Ook hier bent u bij ons aan het juiste adres. Onze samenwerkingspartners staan u graag met raad en daad bij. Wij werken uitsluitend samen met de beste en ervaren advocaten en gerechtsdeurwaarders.

Lees hier meer over dit onderwerp en de verschillen.

Wilt u een rechtzaak beginnen tegen een particulier of bedrijf? Schakel dan Exacto Incasso in. Wij hebben alle expertise onder een dak, waardoor wij u op alle manier kunnen bijstaan.

Lees hier waarom u niet te lang moet wachten met een zaak uit handen geven.

Bronvermelding: Rechtspraak.nl; Truth photo created by freepik – www.freepik.com